Politika zasebnosti

S Politiko zasebnosti Manj smeti – manj skrbi (v nadaljevanju »ponudnik«) določa pravice in obveznosti uporabnika spletne strani www.manjsmetimanjskrbi.si (v nadaljevanju »uporabnik«). Ta politika velja za podatke, ki jih zbiramo o vas, ko uporabljate spletno stran ponudnika ter druge storitve, ki so na voljo na spletni strani ali prek nje (na primer možnost kontakta preko kontaktnega obrazca ali prijava na elektronske novice). Vse pridobljene osebne podatke uporabnikov ponudnik spoštuje in varuje skladno z veljavno zakonodajo ter se zavezuje, da bodo vsi osebni podatki, pridobljeni preko ali z uporabo spletne strani, skrbno varovani ter uporabljeni izključno za namen, za katerega so bili posredovani.

Uporabnika zavezujeta ta Politika zasebnosti in Zakon o varovanju osebnih podatkov, ki je veljaven v trenutku obiska ali uporabe spletne strani. Uporabnik z dostopom na spletno stran ali uporabo spletne strani soglaša oziroma dovoljuje, da ponudnik zbira, vodi, vzdržuje, nadzoruje ali kako drugače obdeluje osebne podatke, ki se nanašajo nanj, v skladu s to Politiko zasebnosti. Ponudnik si pridržuje pravico do spremembe Politike zasebnosti kadarkoli, brez predhodnega obvestila.

KATERE OSEBNE PODATKE ZBIRAMO in ZAKAJ?

Zbiramo le podatke, ki so potrebni – npr. za zagotavljanje naših storitev, za komunikacijo z vami, ali da izboljšamo naše storitve. Podatki, ki se nanašajo na uporabnika, vključujejo med drugim podatke, ki jih Manj smeti – manj skrbi pridobi v zvezi z dostopom uporabnika na spletno stran, pisanje komentarjev pod objavami, kontaktiranje preko kontaktnega obrazca in prijavo na e-novice, torej ime, e-poštni naslov in/ali podatke, ki jih uporabnik sam posreduje. Uporabnik se zavezuje, da bosta uporabniško ime in geslo varovana z njegove strani in da bo preprečil dostope nepooblaščenim osebam.

Vse vsebine, objavljene s strani uporabnikov, so objavljene na lastno odgovornost. Pridržujemo pa si pravico, da vsebine kadarkoli pobrišemo (predvsem zaradi žaljivih vsebin). Zunanje povezave na strani Manj smeti – manj skrbi niso pod našim nadzorom.

Manj smeti – manj skrbi lahko zbira podatke v kontekstu namenov za:

  • Pisanje komentarjev pod objavami
  • Tehnično podporo in podporo uporabnikom
  • Prijavo na e-novice
  • Kontaktiranje preko kontaktnega obrazca
  • Marketinške aktivnosti
  • Dostope do storitev na straneh partnerjev
  • Druge namene, potrebne za uporabo storitev

KJE SE PODATKI ZBIRAJO in KAKO DOLGO SE HRANIJO?

Podatke zbiramo na spletni strani, lokalno za namene testiranja in varnostnih kopij. Za komunikacijo preko elektronske pošte uporabljamo tudi MailChimp. Za namene enostavne komunikacije in poslovanja lahko uporabljamo tudi druge zunanje storitve, ki seveda delujejo v skladu z GDPR.

Osebne podatke hranimo samo toliko časa, kot je potrebno (imamo razlog za hrambo).
 Lahko pa se kadarkoli odločite in se odjavite od prejemanja novic, ali zahtevate izbris podatkov.

Za morebitna vprašanja v zvezi s to Politiko zasebnosti, se uporabnik lahko obrne na martina@manjsmetimanjskrbi.si.

KDO IMA DOSTOP DO PODATKOV?

Vse podatke bomo posredovali izključno tistim, ki potrebujejo podatke izključno za procesiranje naročil in zagotavljanje storitev, tistim, ki so pod zavezo nerazkrivanja in vzdrževalcem strežnikov, zunanjim izvajalcem posredovanja elektronskih sporočil in/ali tretjim osebam, ki imajo v skladu z veljavnimi predpisi podlago za pridobivanje, obdelavo, posredovanje ali hranjenje osebnih podatkov v teh predpisih, osebni privolitvi uporabnika ali v pogodbenem razmerju. Uporabnik se strinja, da smemo zbrane podatke posredovati poslovnim partnerjem, vzdrževalcem strežnikov, zunanjim izvajalcem posredovanja elektronskih sporočil ter drugim kapitalsko povezanim družbam in/ali tretjim osebam, ki imajo v skladu z veljavnimi predpisi podlago za pridobivanje, obdelavo, posredovanje ali hranjenje osebnih podatkov v teh predpisih, osebni privolitvi uporabnika ali v pogodbenem razmerju.

VAŠA ODGOVORNOST in PRAVICE

Uporabnik prevzame odgovornost za verodostojnost osebnih podatkov in kontaktnih informacij, prav tako je odgovoren za varnost dostopa do svojih osebnih podatkov. Uporabnik lahko kadarkoli prekliče dovoljenje za obdelavo osebnih podatkov in zahteva izbris uporabniškega računa. Uporabnik obenem potrjuje, da je bil seznanjen z dejstvom, da ima pravico do vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravka, blokiranja in izbrisa osebnih podatkov, ki se nanašajo nanj – razen, če je ta pravica omejena z veljavnimi predpisi. V tem primeru bomo storili vse potrebno za takojšnjo izpolnitev te zahteve.

Za morebitna vprašanja v zvezi s to Politiko zasebnosti se uporabnik lahko obrne na martina@manjsmetimanjskrbi.si.

Kadarkoli uporabnik dostopa na spletno stran, se avtomatično beležijo nekateri neosebni podatki za spletno analitiko. Te informacije uporabljamo za izboljševanje vsebin in uporabnosti in ti podatki niso predmet nadaljnje obravnave in niso posredovani tretjim osebam.

Komunikacija. Z uporabnikom sme ponudnik stopiti v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje. Reklamna elektronska sporočila morajo biti jasno in nedvoumno označena kot reklamna sporočila, pošiljatelj pa mora biti jasno razviden. Željo uporabnika, da ne želi prejemati reklamnih sporočil, je potrebno brezpogojno upoštevati.

Informacije, ki jih o sebi posredujete na strani Manj smeti – manj skrbi in povezanih mestih, nadzorujete vi. Če se odločite, da vaših podatkov ponudniku ne boste posredovali, potem do nekaterih mest oziroma funkcij na spletni strani ne boste mogli dostopati.

V primeru spremembe vaših podatkov lahko kadarkoli zahtevate popravke ali zahtevate izbris in sicer na martina@manjsmetimanjskrbi.si.

VARNOST

Čeprav nobena spletna storitev ni 100% varna, si prizadevamo zaščititi vaše osebne podatke pred nepooblaščenim dostopom, uporabo, spreminjanjem ali uničenjem ter v ta namen sprejemamo ustrezne ukrepe.

SPREMEMBE POLITIK

Čeprav bo večina sprememb najverjetneje minimalnih, lahko Manj smeti – manj skrbi občasno spremeni to Politiko zasebnosti. Priporočamo, da obiskovalci redno preverjajo morebitne spremembe v politiki.