(RES) last minute ideje za darila

Naj že takoj na začetku povem: tale objava bi morala iti “ven” že včeraj. “Samo še par fines, pa lahko objavim,” sem si rekla. Potem pa sem se uspela zastrupit s hrano in misel na finese je izpuhtela ob zvijanju od bolečin. Tako da – pred teboj je (res) last minute zapis o (res) last minute darilih. 

Post je bil napisan z mislijo na ljudi, kot sem jaz, ki se na božična darila spomnim šele, ko so že vse trgovine zaprte in potem v paniki krožim po Pinterestu, Instagramu in domači craft zalogi in iščem ideje – ne za kar eno darilce, ampak za tisto popolno darilce, ki bo obdarovanca res razveselilo in ne bo postalo samo še ena postaja za nabiranje prahu. Tako da sem zbrala par idej za darila, ki jih lahko realiziraš v zgolj nekaj urah pred obdarovanjem – brez da sploh zapustiš stanovanje. To so ideje, ki jih bom z veseljem uporabila tudi sama.

Knjiga s tvoje police.

Ne poznam nikogar, ki ne bi imel doma vsaj kakšne knjige, ki se jo ne more in ne more spravit prebrat, ali pa jo je že in je ne namerava več prijeti v roke. Potegni takšno knjigo s police, obriši prah, preveri, če je v dobrem stanju in jo brez sramu podari nekomu, ki jo bo z veseljem prebral.

Potaknjenec.

Meni osebno najljubše darilo. Odreži list ene tvojih sobnih rastlin, ki jih je mogoče razmnoževati na ta način (monstere, potosi …), in ga vtakni v lepo okrašeno stekleničko z vodo ali direktno v zemljo. Napiši navodila za nego rastlince (svetloba, zemlja, zalivanje, temperatura) na listek in ga priveži na stekleničko ali teglček.

Kupončki.

Na reciklirane koščke papirja napiši storitve, ki jih lahko obdarovanec koristi ob predaji kupončka. Primeri: ogled filma po njegovi/njeni želji, izlet v hribe,… Kupončki so odličen način, da z obdarovancem preživiš več časa, tako da so bolj kot recimo za sodelavce primerni za ožje družinske člane in prijatelje.

Piling.

Morda že nekoliko prežvečena, pa vseeno luštna ideja za darilo za nekoga, ki ima rad negovano kožo. Sladkor + olivno olje + kavna usedlina ali par kapljic eteričnega olja, pa je. Spakiraj v steklen kozarček s pokrovom in ga okrasi.

Set pokvačkanih elastik za lase.

Če znaš kvačkat, ti bo to darilce vzelo manj kot eno uro časa in zelo malo materiala. Odličen način, da porabiš koščke volne, ki jih je ravno dovolj, da niso za stran, a ravno premalo za kaj konkretnega.

Grelni žepki z rižem.

Iz dveh kosov blaga zašij žepek in ga napolni z rižem. Žepek obdarovanec za dve minuti vtakne v mikrovalovko, nato pa lahko uživa v toploti. Ne pozabi priložiti navodila za uporabo.

Upam, da je v tej objavi vsak našel kakšno dobro idejo. Sicer pa se je pri iskanju last minute okolju prijaznih daril najbolje držati naslednjih nasvetov: nakupuj v svojem domu (ker so najbolj ekološke tiste stvari, ki že obstajajo) in vklopi kreativnost (doma narejena darila iz ❤️ so vredna veliko več kot draga darila iz trgovine).

Svoje ideje za okolju prijazna last minute darilca nam zaupaj na Facebooku.

Pa lepe, lepe, lepe praznike!

Objavljeno v DIY

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.