Plastic Free July | Nasveti za življenje z manj plastike

Lahko en mesec preživiš brez plastike?

Danes so me na vseh socialnih omrežjih presenetile objave o “Plastic Free July”. (presenetile v smislu A julij je že? 😲) Anyway, Plasticfreejuly je globalno gibanje, namenjeno zmanjševanju porabe plastike za enkratno uporabo in ozaveščanju o okolju prijaznejših alternativah. Gre za izziv, ki si ga vsak julij zada več deset tisoč ljudi po vsem svetu.

Izzivi so fajn ravno zaradi tega, ker so izzivi. Ker predstavljajo odlično priložnost, da za kratek čas stopiš iz svoje cone udobja in nekaj počneš drugače kot do sedaj. 

Po drugi strani pa izrazi, kot so “plastic free”, “zero waste” in podobni spodbujajo ekstremizem, ki bi znal odvrniti nekoga, ki že vnaprej ve, da ne more izzivu do potankosti slediti. Kako že gre tista? “We don’t need 10.000 people doing zero waste perfectly. We need a million people doing it imperfectly.” 

Vzemi, torej, julij brez plastike (tudi, če zate ne bo 100 % tak) kot priložnost, da vsaj dobro premisliš, kako lahko v svojem življenju nadomestiš plastiko in zaživiš bolj okolju prijazno. Spodaj sem ti pripravila seznam objav na Manj smeti – manj skrbi, ki ti lahko pri tem pomagajo.

Piknik sezona je že tu. V spodnji objavi lahko prebereš moje nasvete za piknik brez smeti. Lahko posežeš po biorazgradljivem priboru in krožnikih, ni pa nujno. 🙂

Piknik brez odpadkov in krožniki, ki jih lahko poješ

Spa večer brez odpadkov

Vem, da marsikdo z nakupom šolskih potrebščin čaka čisto do konca počitnic, ampak naredi sebi (in prodajalkam v knjigarnah) uslugo in nakup opravi že nekoliko prej.

Okolju prijazne šolske potrebščine | Najpodrobnejši vodič za nakupovanje šolskih potrebščin

6 korakov do zero waste življenja, ki jih lahko naredi vsak

Čeprav gre za izdelke, ki pri meni niso našli svojega mesta, mogoče tebi pridejo prav.

“Zero waste” izdelki, ki jih ne uporabljam

Če v juliju praznuješ rojstni dan, potem je tale objava prav zate: kako organizirati druženje za rojstni dan, če si vegan, ne maraš plastike in imaš majhen budžet.

Praznovanje rojstnega dne

Recikliraj, ponovno uporabi | 6 predmetov, ki jim lahko podaljšaš življenje

Pridruži se nam na Facebooku.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.