DIY sobota | Iz stolčka v pladenj

Vedno bolj mi je všeč minimalističen način življenja in trudim se, da je tudi v mojih prostorih čimmanj stvari. Po eni strani zato, ker se v sobi z minimalno opremo in brez navlake enostavno bolje počutim, po drugi strani pa zato, ker je moja soba precej majhna in v njej niti ni prostora za nepotrebne stvari.

Hkrati pa obožujem raznorazne DIY projekte. Naj ponovim še enkrat: o-bo-žu-jem jih. Če lahko združim DIY, zero waste in minimalizem, sem pa itak že kar malo nora od sreče. In ta priložnost se mi je ponudila ravno pred kratkim.

Moja soba je opremljena kot dnevni prostor. V njej sta poleg pisalne mize in omare še kavč in tabure, na katera se lahko usedejo morebitni obiski. Do nedavnega sem imela še klubsko mizico, pa je ta zavzela preveč prostora in je služila v glavnem odlaganju junka, zato sem jo dala stran. Namesto nje sem nato uporabljala star, majav Ikein stolček.

V moji sobi sta bila tako dva podobna kosa, tabure in stolček, in razmišljala sem, katerega od njiju bi se lahko znebila. Tabureja ne, ker na njem gosti pogosto sedijo, stolček pa je za sedenje preveč razmajan, stolčka pa tudi ne, ker bi potem gosti izgubili površino, na katero bi lahko odložili pijačo, saj je površina tabureja preveč neravna.

Btw, ko rečem gosti, imam v mislih točno tri ljudi, s katerimi se redno družimo pri meni. Ampak pustimo detajle. 😃

Ko sem tako enkrat gledala stolček in tabure, ki sta stala eden zraven drugega, sem dobila idejo. Kaj pa, če bi tabure in klubsko mizico (stolček) združila v eno? To bi lahko precej enostavno naredila tako, da bi na tabure postavila pladenj, ki bi ga lahko po potrebi umaknila.

Ker je bil stolček večinoma neuporaben, sem se odločila, da bom v pladenj predelala kar tega – še posebej zato, ker bi tako vsaj del stolčka rešila pred smetmi. In tako je tudi bilo.

Noge stolčka so bile na sedež pritrjene s posebnimi vijaki, za katere ključa nisem imela doma – sicer je baje v avtu, a ker sem lenoba lena, se mi ga ni dalo iti iskat. Izbrala sem lažji način (niti ne) in noge kar odžagala. Tako je na dnu pladnja ostal križ, ki pa sploh ni moteč.

Ker je stolček kar nekaj let preživel na balkonu v vseh mogočih vremenskih razmerah, je bil že precej načet. Še pred telim DIY projektom sem ga prebarvala na belo, zdaj pa sem rob sedeža še oblepila z zlatim washi trakom, ki sem ga imela slučajno doma.

Pladenj pa mora imeti tudi ročaje. Pri mojem so tudi ti zero waste, saj so spleteni iz stare majice, ki sem jo predelala v vrvico. V bistvu sem za vsak ročaj spletla kratko kito, na obeh koncih naredila vozla in ta vozla s kladivom in žebljem pribila na bazo.

Pladenj zdaj večinoma stoji na tabureju, če je ta zaseden, pa ga prestavim na kavč. Velikokrat se je že zgodilo, da sem ga imela na kavču poleg sebe, na njem pa kavo, vodo ali celo hrano, pa se mi še nikoli ni nič prevrnilo. Ne glede na to, da se je po kavču sprehajala tudi moja mala lajajoča zverina.

Če imaš doma kak star Ikein stolček ali pa iščeš večfunkcijsko rešitev za majhno stanovanje, upam, da sem ti pomagala z idejo. Svoje zanimive DIY projekte nam prosim zaupaj v komentarju pod objavo ali na Facebooku. Fotke so zelo dobrodošle. 😊

Pa lep vikend!

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.