Kaj ste v 2017 najraje brali

Leto se je obrnilo. Naj bo za vse nas uspešno, zdravo, srečno in veselo!

Leto 2017 je bilo leto, ko sem se z vso silo vrgla v življenje brez odpadkov. Bilo je tudi leto, ko je blog Manj smeti – Manj skrbi resnično zaživel. Res uživam v tem, da svoja znanja in izkušnje predajam naprej in vse to mi omogočate vi, ki vsebine strani redno spremljate. Res, RES iskrena hvala vsem, ki klikate povezave do bloga, všečkate fotografije na Instagramu in komentirate objave na Facebooku. Vi in vaši odzivi mi pomenite ogromno, brez heca.

Normalno je, da so nekatere objave bolj popularne kot druge. Tudi na Manj smeti – Manj skrbi je tako. Zdelo se mi je primerno, da novo leto začnemo s pregledom najbolj klikanih objav v lanskem.

Najbolj vas je zanimal moj prehranjevalni zero waste izziv, v okviru katerega sem en teden hrano kupovala skoraj popolnoma brez embalaže, za nakupe pa sem imela na voljo samo 10 evrov. Nekaj podobnega bom letos gotovo ponovila, seveda z nekaj prilagoditvami, da bo malo drugače.

Nedelje so bile namenjene klepetom z ostalimi zero wasterkami oziroma osebami, ki jih tak način življenja zanima. Največkrat ste kliknili na pogovora z Janjo Srčnik in Mojco Bernik, ki sta govorili vsaka o svoji trgovinici brez odpadkov – Janja o Srčnem kotičku, Mojca pa o Moj svet, čist planet. Navdušila vas je še Silvia Hren Mandelc, s katero sva klepetali o menstruaciji brez odpadkov, s ponosom pa sem vam predstavila tudi Gittemarie, dansko blogerko oziroma vlogerko, ki je bila pravzaprav povod, da sem danes to, kar sem. Čeprav so zdaj predstavitve bolj redke, sigurno lahko pričakujete še kakšno.

V letu 2018 sem se med drugim zaobljubila, da bom objavljala več veganskih receptov brez odpadkov, čeprav jih lahko že zdaj na strani najdete kar nekaj. Najraje ste si pripravljali vegansko ovseno mleko in mug cake.

Izguba ljubljene osebe je ena najhujših stvari, kar se nam lahko zgodijo, a lepo je videti, da bi se vas tako veliko pokojnih raje spominjalo drugače kot s kupi plastičnih sveč.

Skupaj z mano ste se spraševali, ali je življenje brez odpadkov dražje kot “običajno” življenje, na koncu pa smo ugotovili, da lahko tako celo prihraniš!

Tako, to je bil seznam 10 objav, v katerih ste najbolj uživali v preteklem letu. Upam, da bomo še naprej skupaj ustvarjali lepšo prihodnost.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.