Top 3 | Moje najljubše blogerke / youtuberke

Read the post Top 3 | My favourite bloggers / Youtubers in English HERE.

V rubriki Predstavitve sem že predstavila kar nekaj Slovenk, ki delajo velike korake k življenju brez odpadkov in svoja razmišljanja delijo na različnih spletnih platformah. Tole objavo pa posvečam tujim blogerkam oziroma youtuberkam, ki me vsak dan navdihujejo in silijo k premisleku ter spremembam. Na bolje, seveda.

Spodnje tri trenutno najbolj zagnano spremljam. Ljudje se seveda spreminjamo in naš okus tudi, zato je čisto mogoče, da bo moj seznam čez pol leta popolnoma drugačen. Trenutno pa je to to in z veseljem ga delim z vami.

Torej, moje najljubše tri blogerke / vlogerke / youtuberke so … 

Jenny Mustard (@ Jenny Mustard):

Youtube | Instagram | Facebook | Web

Oseba, ki me je prepričala, da smisel minimalizma ni v odrekanju, temveč v olajšanju, ki spremlja posedovanje manjše količine stvari. Tema njenih vsebin sicer ni zero waste, zato nekoliko razbije mojo dnevno rutino spremljanja (sicer odličnih) zero waste blogerk in youtuberk. Spremljam jo predvsem zaradi veganskih jedi, ki jih pripravlja na neverjetno estetski način, in koristnih nasvetov glede planiranja in še marsičesa. Jenny je strokovnjakinja v tem, da dobi, kar hoče, in svoje znanje z veseljem deli na svojem Youtube kanalu. S fantom Davidom vlogata tudi o filmih in redno pripravljata podcaste z različnimi tematikami.

 

Kathryn Kellogg (@ goingzerowaste.com):

Youtube | Instagram | Facebook | Web

Pri Kathryn mi je všeč predvsem njena iskrenost in neposrednost. Na njeni spletni strani vedno najdem konkretne in uporabne nasvete, kako na različnih področjih življenja zmanjšati količino odpadkov. Neposreden je tudi njen stil pisanja – brez oklevanja prizna, da še vedno kupuje nekatere izdelke v embalaži. Všeč mi je logika za izbiro imena njene spletne strani, Going Zero Waste. Kathryn priznava in se zaveda, da zaradi različnih dejavnikov verjetno ne bo nikoli popolnoma dosegla cilja življenja brez odpadkov. Da pa vsak korak v pravo smer šteje. Pa še smisel za humor ima, kar se dobro vidi v zgornjem posnetku 🙂

Gittemarie Johansen (@ gittemary.com):

Youtube | Instagram | Facebook | Web

Gittemarie sem na Manj smeti – Manj skrbi že predstavljala. Prav ona je oseba, preko katere sem se spoznala s konceptom zero waste in zato si zasluži, da jo omenim na več mestih. Fascinira me njena popolna transformacija – iz modne blogerke, podvržene trendom in hitri modi, se je prelevila v osebo, ki vsa oblačila kupuje iz druge roke ali od trajnostnih proizvajalcev. Sama ustvari tudi velik del svojih ličil in kljub svojim zero waste prepričanjem je vedno noro dobro oblečena, zato je odlična inspiracija za tiste, ki želite živeti z manj odpadki, brez da bi to ogrozilo vaš osebni stil.

Kateri blogerji oziroma vlogerji so pa vam najbolj všeč?

Do naslednjič.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.