Je 10€ dovolj za en teden Zero Waste obrokov?

Morda se spomnite, da sem svojo življenjsko pot brez odpadkov začela ravno z izzivom. No, od tega je minilo že malo več kot devet mesecev in mislim, da je čas, da se ponovno izzovem.

Najpogostejši predsodek, s katerim se srečujem, ko o okolju prijaznem življenju govorim z drugimi, je, da je življenje brez odpadkov predrago. Da se ne da. Pa se res ne da?

Po nekaterih podatkih naj bi povprečno slovensko gospodinjstvo, ki ima 2,6 člana, lani za hrano porabilo okrog 2600 evrov. To je, če malce preračunamo, malo več kot 19 evrov na osebo na teden.

Iskreno verjamem, da lahko za toliko denarja jemo tudi, če se aktivno trudimo, da s svojo prehrano ne ustvarjamo odpadkov. Ker pa je to izziv in ker sem trmasta, sem se odločila, da bom ta znesek še nekoliko zmanjšala.

Tako se izzivam, da bom naslednji teden preživela samo z 10 evri za hrano.

S tem pa ne mislim, da bom en teden stradala. Izzivam se, da bom en teden jedla tri obroke na dan, tri obroke, ki mi bodo všeč, pri tem pa ne bom za hrano zapravila več kot 10 evrov.

Po eni strani se izziva res veselim, po drugi pa me je nekoliko strah, da se bom kje zakalkulirala in vseeno kdaj ostala lačna. Vseeno namreč vem, da bo potrebnega nekaj računanja, da ne bom vseh 10 evrov pojedla v enem obroku 🙂

Vsak dan sproti bom beležila svoje izkušnje, zapisala kak recept, poskusila kaj zanimivega. O vsem pa vas bom sproti obveščala – morda v video, morda pa v pisni obliki. Bi se mi morda kdo pridružil?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.