Rabljene knjige | Boljše za okolje, boljše za denarnico

rabljene knjige

Te dni si najbolj želim, da bi se lahko zvečer ulegla v posteljo in končno prebrala kakšno dobro knjigo. Ne poslušala avdio knjigo, medtem ko delam nekaj drugega, ampak prav prebrala. Torej, če obstaja kakšna višja sila, lepo prosim, če mi lahko še ta teden pošlje nekaj prostega časaSaj vem, čas zase si je treba vzet. Zato se bom ta teden lepo potrudila in ne bom zabušavala, da se bom lahko zvečer mirne duše posvetila branju.

Zadnjič sem se nekaj mudila v trboveljskem Sparu, kjer je tudi postaja Knjigobežnic. Našla sem tole lepotico. O njej sem slišala že toliko, da komaj čakam, da se je lotim. (Če kdo ne ve: Knjigobežnice so postaje, polne knjig, ki jih lahko odnesemo, preberemo in vrnemo ali nadomestimo s kako drugo.)

Rabljene knjige so boljše od novih, saj so za izdelavo novih potrebne surovine (sekanje dreves). Poleg tega pa jih lahko dobimo po smešno nizkih cenah. Resno, zakaj bi sploh kupovali nove knjige? V to, da moramo imeti doma cele zbirke v različnih izdajah in še kopico druge promocijske robe, so nas spretno prepričale knjigarne, vlogerji s svojimi unboxing videi, vse pa zaradi želje po dobičku. Če knjigo želimo prebrati, čim izide, si jo lahko sposodimo v knjižnici. Če nam je tako všeč, da jo želimo imeti v svoji zbirki, pa lahko počakamo, da se je kdo naveliča.

Ste že kdaj kupili kakšne rabljene knjige?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.