Pralne blazinice | Nega obraza brez odpadkov

Dobro jutro!

Lepotna industrija je res polna plastike, ste opazili? Ravno zadnjič sem gledala posnetek lepotne vlogerke. Da si je z obraza spravila ličila, je porabila štiri vatne blazinice, seveda v plastiki, nanje pa si je zlivala čistilo, prav tako iz plastične embalaže. Zamislite si, koliko plastike se samo na ta račun nabere na odpadih.

Še dobro, da lahko za svojo kožo skrbimo tudi brez odpadkov.

Pred kratkim sem dobila 10 pralnih blazinic za čiščenje obraza iz spletne trgovine Herbas. Ličil sicer ne uporabljam, vsake toliko pa mi pridejo prav za nežen piling obraza. Moja koža je namreč mastna in suha, zato moram zanjo posebej skrbeti.

Blazinice za čiščenje obraza    Blazinice za čiščenje obraza

Nega suhe/mastne kože

Krpic ne uporabljam vsak dan. Ponavadi si kožo samo umijem z Lushevim šamponom, popivnam z brisačo in namažem s karitejevim maslom. Enkrat na teden pa si privoščim posebno nego. Obraz si umijem kot vedno, nato pa kožo nežno podrgnem z blazinico, da odstranim odmrlo kožo. Po čelu se namažem s koščkom lista aloe vere, ki ga odrežem z rastline. Po ostalem obrazu pa s karitejevim maslom. Moja koža je mehka in se ne lušči.

Blazinice za čiščenje obraza   

Podobne blazinice sem si pred kratkim iz stare rjuhe in majice sešila sama. A žal so precej grobe in moja koža je po čiščenju rdeča. Zdaj ena v škatlici z britvico vpija vlago, z eno pa fant čisti ekran svojega telefona.

Moje nove blazinice pa so super – dovolj grobe za piling in dovolj nežne, da me koža po uporabi ne peče.

Po uporabi blazinice pospravim nazaj v vrečko, v kateri so prišle, in jih dam v pralni stroj. Operejo se brez težav in ohranijo svojo mehkobo.

Zraven blazinic je bilo v škatli tudi sivkino milo. Ker imam še dovolj mila za roke in telo, bo moralo še počakati na vrsto.

Sivkino milo

Kako si pa vi čistite kožo?

Martina

One thought on “Pralne blazinice | Nega obraza brez odpadkov

  1. Jaz uporabljam lush masko za obraz in telo “don’t look at me” 🙂 Po njej je moja koža zelo mehka in lepa!

    Embalažo vzamejo nazaj 🙂 Če jih prineseš 5, dobiš masko zastonj 🙂

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.