Smo tečni, če želimo dobro za planet?

Dobro jutro!

Včasih želimo kaj vprašati, pa ne želimo izpasti zateženi.

Na kulturni praznik sva se s fantom odpravila na enodnevni izlet. Na kosilo sva šla v vietnamsko restavracijo, obiskala celjski grad in šla na koncu še v kino.

Celjski grad je bil enostavno čudovit. Razgled, tako kot tudi sam grad sta definitivno vredna ogleda. Zaradi kulturnega praznika je bil vstop prost in bilo je kar precej ljudi in tudi kužijev, ki so se radi nastavili fotoaparatu 🙂

Celjski grad in razgled

Kuža    Kuža

Pozabljena žirafa Sophie    Trobentice

Po miniaturnih porcijah v restavraciji sem bila ob prihodu v celjski Cineplexx že tako lačna, da sem sanjarila o ogromni porciji kokic. Seveda sem imela s seboj že pripravljeno vrečko. Medtem ko se je dragi zadovoljno mastil s pico, sem šla vprašat, če mi lahko kokice dajo v mojo embalažo.

Nerada težim in vlečem nase pozornost, zato sem že, ko sem videla, da bom morala o vrečkah in odpadkih pojasnjevati pred celo gručico ljudi, začela malce švicat. Še bolj pa, ko je gospa po walkie-talkieju poklicala svojega nadrejenega, ki je moral priti čisto z drugega konca stavbe.

Ta nadrejeni – mislim, da mu je bilo ime Matjaž – mi je zelo prijazno pojasnil, da zaradi higienskih standardov žal ne morejo hrane dajati v drugo embalažo. Mi je pa zagotovil, da je njihova izdelana iz recikliranega kartona. Ni najboljša možna opcija, zato se bom naslednjič pred kinom raje najedla, da mi ne bo treba kupovati kokic 🙂 Vedro pa sem vzela domov in bom iz njega nekaj izdelala. Če že v kinu kupujete kokice in pijačo, pa vzemite samo lonček, brez slamic in pokrovčkov. Razmislite, ali ne bi s seboj raje prinesli svoje, kovinske slamice.

Dodajam: Ravnokar sem izvedela, da v ljubljanskem Koloseju kokice stresejo tudi s seboj prineseno vrečko.

Fant me je vprašal, če sem šla malo zatežit. Čeprav so bile besede izrečene v šali in me sicer podpira, so mi dale misliti. Verjetno nas je veliko takih, ki bi radi storili kaj dobrega, pa si ne upamo vedno izraziti svojega mnenja oziroma pridobiti informacij, ker se bojimo, da nas bo kdo označil za tečne.

Nismo tečni!

Lekcija dneva, ki si jo moramo zapomniti vsi, je bila, da nisi tečen, če želiš delati dobro za planet. Zato kar brez strahu vprašajte, če vas kaj zanima. V večini primerov so ljudje prijazni in z veseljem odgovarjajo na vprašanja. Če pa bo kdo na vaše vprašanje odreagiral negativno, pa problem nikakor ni v vas. S prijaznostjo res lahko daleč prideš 🙂

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.