Kam z vso plastiko, ki jo že imamo?

   Zero Waste pripomočki.

Ko se odločimo za življenje z manj oziroma nič odpadki, se moramo najprej spopasti s plastiko, ki je tekom let našla pot v naše življenje – embalaža kozmetičnih izdelkov, okraski …

Podoba doma brez odpadkov me že od začetka močno privlači, zato sem želela tudi sama čimprej zaživeti v takšnem okolju. Ob začetku mojega Zero Waste izziva sem zato resno razmišljala, da bi vso plastiko enostavno vrgla v smeti.

Po razmisleku sem ugotovila, da s tem ne bi naredila nič dobrega. Ja, moja soba bi bila res veliko lepša, bolj prazna in definitivno bolj urejena 😀 A a okolje s tem ne bi naredila čisto nič dobrega, le povečala bi že sedaj ogromne kupe smeti na deponijah in v oceanih.

Na koncu sem se zato odločila, da bom tiste plastične predmete, ki jih že imam doma, uporabljala čim dlje. Ko bodo do konca iztrošeni, pa jih bom nadomestila z bolj okolju prijaznimi alternativami. Namesto plastične posode za malico si bom, na primer, kupila kovinsko. Namesto plastičnega strgala za trdo kožo lesenega. In tako dalje.

Tudi, če absolutno ne želite več uporabljati plastičnih stvari, ni potrebno, da jih vržete stran. Podarite jih komu, ki jih bo brez pomisleka izrabil do konca, odnesite jih v trgovino s stvarmi iz druge roke, prodajte na Bolhi … Alternativ je res veliko. Pomembno je le, da ne kupujemo novih plastičnih predmetov. Tisto, kar že imamo, pa naj kroži, dokler se ne iztroši do konca.

Za lepši svet.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.