Darilo za dojenčka – DIY

Darilo v kartonasti škatlici; trakec in modra tapeta sta ponovno uporabljena.

Tudi pripomočki za dojenčke so lahko brez plastike – pravzaprav so naravni materiali zanje veliko bolj primerni, saj so nestrupeni in ponujajo več različnih tekstur, ki jih lahko dojenček odkriva. Po mojem mnenju so najboljši leseni izdelki.

Zadnjič sva s sodelavko debatirali o baby showerju, ki ga pripravlja za svojo sestro. Spomnila se je, da bi lahko jaz izdelala kaj za dojenčka. Sem že povedala, kako rada imam ustvarjalne projekte? 🙂

Zamislila sem si, da bi izdelala držalo za dudo in grizalo za srbeče dlesni – seveda vse iz čimbolj naravnih in okolju prijaznih materialov. Kupila sem lesene kroglice, vrvico iz bombaža in bambusa v dveh barvah ter kovinsko zaponko, da bo lahko mamica dudo dojenčku pripela na pajaca.

Pokvačkane kroglice.

Pokvačkane kroglice.

Pokvačkane kroglice.     Pokvačkane kroglice.

Nekaj kroglic sem pokvačkala, da bo bolj zanimivo za prijemanje in grizenje. 11 (od 22) sem jih nanizala na vrvico in jih trdno zvezala v krog, da je nastalo grizalo. Ostalih 11 sem prav tako nanizala na vrvico, le da sem na enem koncu naredila zanko, na drugem pa trdno privezala zaponko.

Leseni izdelki so najlepši!    Leseni izdelki so najlepši!

Da se nelakirani leseni izdelki ne izsušijo, jih je potrebno vsake toliko namazati z oljem. To sem storila tudi jaz. Uporabila sem kokosovo olje.

Projekt je bil skoraj brez odpadkov. Kroglice so biorazgradljive, vrvica prav tako, zaponka pa je kovinska. Vrečkico za večkratno uporabo, v kateri je bila zaponka, sem vrnila, eno rundo kroglic sem si stresla kar v žep. Edini odpadek je bila embalaža za enkratno uporabo, v kateri sem prvič kupila kroglice.

Darilo v kartonasti škatlici; trakec in modra tapeta sta ponovno uporabljena.

Sodelavka je bila nad končnimi izdelkom navdušena, jaz pa komaj čakam, da se bom lahko lotila še česa podobnega.

Objavljeno v DIY

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.