DIY šminka – brez odpadkov

Svetlo rdeča ni moja barva. Od blizu. Nov odtenek.

Ste že kdaj kupili kakšno stvar, nad katero ste bili sprva zelo navdušeni, a se je nato izkazala za čisto polomijo? Meni se je to zgodilo pred kratkim.

Fanta sem prosila, če mi gre iskat šampon. Iz Lusha me je poklical, da imajo znižane šminke. Sem rekla, naj kar vzame eno. “Rdeča, ne svetla, ne temna, pač rdeča.” jo je opisal. Okej, sem si mislila, ti zaupam 😀

Kmalu sem ugotovila, da odtenek “pač rdeča” meni absolutno ne paše. Všeč pa mi je njena obstojnost – z ustnic sem jo drgnila pet minut, pa ni šla stran. Embalaža je sicer plastična, a Lush vso plastično embalažo vzame nazaj.

Spomnila sem se, da imam nekje še od maškar črno šminko, ki sem jo uporabila samo enkrat in nikoli več. Odločila sem se, da bom svojo novo šminko potemnila.

Šminko sem stopila nad svečo. Santa Baby obarvan balzam za ustnice. Črna in rdeča šminka, novi odtenek.

Obe šminki sem stopila kar v zajemalki nad svečo in mešala z leseno palčko. Ko sta se do konca stopili in dobro premešali, sem mešanico vlila nazaj v embalažo. Nad rezultatom sem navdušena! Fant pa je novi odtenek poimenoval “pač mal’ bul’ rdeča pa še mal’ črna” 😀

Preživite čudovit zasnežen vikend 🙂

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.