Darila in (odpadna?) embalaža

Dobro jutro! Končno sem uspela pregledati vso embalažo, ki je k nam prišla z darili – darilni papir, darilne vrečke …

Letos sem se potrudila in skoraj vsa darila zapakirala v vrečke iz blaga za večkratno uporabo. Seveda pa je bilo pod našo smrečico med prazniki tudi kar nekaj plastike. Predvsem obliki kave in bonbonov, plastificiranih darilnih vrečk in papirja in podobno.

Pri nas sem jaz zadolžena za ravnanje za odpaden darilni papir in ostalo embalažo 🙂 Tudi letos sem sledila svoji dolgoletni navadi, da vrečk in papirja ne mečem v smeti. Čeprav se trudim, da bi vsa darila podarjala v embalaži za večkratno uporabo in iz okolju prijaznih materialov, včasih pride situacija, ko je treba nahitro zagrabiti vrečko in oditi. Če že ne morem preprečiti, da bi takšne stvari prišle v naš dom, lahko z njimi nadalje vsaj odgovorno ravnam.

Darilna embalaža, ki se je pri nas nabrala med prazniki:

Zero Waste darilni papir 1

zero waste darilni papir 2

zero waste darilni papir 3

Darilni papir, darilne vrečke.

Te sem pospravila v vrečko k drugim in dala v omaro.

Kartonasti škatlici.

V eni sem nekaj časa prenašala piškote, nato pa sem jo nesla v kontejner za papir. V drugo sem dala darilo, ki sem ga izdelala za sodelavkinega bodočega nečaka.

Plastična embalaža.

Bonbone bomo verjetno podarili naprej, kavo pa porabili. Pri tem se bom potrudila, da bomo embalažo odgovorno zavrgli. Med darili je bilo nekaj tudi kozmetike iz Lusha, ki je večinoma pakirana v plastiko. A Lush vso svojo plastično embalažo vzame nazaj, tako da bom škatlice in stekleničke ob priliki nesla nazaj. Vrnila jim bom tudi te plastične “smokije” za zaščito paketov – jaz jih ne rabim 🙂

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.