Plastična embalaža, prehlad in robci iz blaga

Bah, prehlad. Najlepše je, ko se zjutraj zbudiš z glavobolom in izsušenimi očmi, nos zabit do možganov, v glavo vroče, v noge zebe.

Ko pride takle čas v letu, se kar ne morem in ne morem pozdravit. Če se slučajno začnem počutiti bolje, pa zboli nekdo drug v moji bližini in BAM! Saj veste, kako to gre.

Prehlade običajno spremljajo topli čajčki in kupi (na kupih) robcev. A s papirnatimi robčki je tako – ko jih enkrat uporabiš, jih moraš vreči v smeti. No, mogoče se lahko v enega usekneš dvakrat ali trikrat, ampak še vedno so na koncu le odpadek, ki gre na smetišče, da plastične embalaže sploh ne omenjam. Predstavljajo pa tudi strošek – ob hudem prehladu nam poraba paketa robcev na dan ne uide.

Plastična embalaža pri robčkih iz blaga ni potrebna.

Ravno zato sem se tako razveselila darila, ki sem ga dobila zadnjič. Kolegica mi je prinesla celo vrečo robcev iz blaga. Pravi, da jih je imela doma, pa jih ni nikoli uporabljala. Tako sem zdaj bogatejša za 31 (!!!!) robcev (poleg tistih sedmih, ki jih imam še od prej). To je precej več, kot jih nujno potrebujem, zato sem dva dala mami, dva pa očetu. Higiena me ne skrbi – to, da moramo imeti vse novo in sterilno in za enkratno uporabo in potem nujno v smeti, so nam v glavo vcepila podjetja, da bi več prodala. Moja prababica, rojena leta 1907, si je nos vedno brisala z robci iz blaga, pa jih je dočakala 95.

Plastična embalaža pri robčkih iz blaga ni potrebna.

Plastična embalaža pri robčkih iz blaga ni potrebna.    Plastična embalaža pri robčkih iz blaga ni potrebna.

Robec uporabljam en dan, nato ga dam v pranje. Opere se na visoki temperaturi, nato pa ga še prelikam z vročim likalnikom. Če kak bacil to preživi, mu lahko rečem samo svaka čast. Pa tudi to, da bi se zaradi mene na smetiščih kopičila nepotrebna plastična embalaža, me ne skrbi več.

Plastična embalaža pri robčkih iz blaga ni potrebna.    Plastična embalaža pri robčkih iz blaga ni potrebna.

Med temi 31 robci, ki sem jih dobila, je bilo tudi 10 moških – ti so precej večji od ženskih. Dva sem (kot omenjeno) dala očetu, preostalih osem pa bom uporabljala kot prtiče in improvizirane culice 🙂

Plastična embalaža pri robčkih iz blaga ni potrebna.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.