Rojstnodnevna tortica brez odpadkov

Dober večer! Dobrodošli na moji novi strani, www.manjsmetimanjskrbi.si. Stran je, kot vidite, precej podobna prejšnji, vendar je še veliko, veliko boljša. Ne bom na dolgo in široko razglabljala, poglejte si jo in se prepričajte sami 🙂

Včeraj je imel moj dragi rojstni dan in čeprav sva se dogovorila, da si daril ne podarjava – ni nama všeč plastična embalaža, ki pride z večino daril, poleg tega pa itak nimava idej, kaj bi si podarila – sem se vseeno odločila, da ga presenetim z doma narejeno Zero Waste tortico.

Ker je on vegetarijanec, jaz pa veganka, tudi torta temu ustreza. (Sem naredila vegansko, da mu je bom lahko malo pojedla, kaj pa).

Izdelava je bila zelo enostavna in mi je vzela vsega skupaj samo kakšno urco. Biskvit sem spekla kar v mikrovalovki, da je bilo hitreje.

Biskvit

Moka, voda, fruktozni sladkor, kakav, olje. Vse sem pomerila kar »na uč«, toliko, da je nastalo testo, ki ni bilo ne pregosto, ne preredko. Z žlico sem ga prestavila v naoljeno posodo in za 3 minute v mikrovalovko v nizki okrogli posodici. Postopek sem ponovila dvakrat.

Krema

Kokosova krema, voda, kakav, fruktozni sladkor, banana. Kokosova krema je iz Spara, v koncentrirani obliki, redči se z vodo. Ponovno previdno, da ne bo zmes preveč tekoča.

Od tu naprej je precej enostavno. Biskvit sem zbezala iz posodice, ga dala na krožnik, namazala s kremo, pokrila z drugim, namazala s kremo in posula z zvezdicami. Plastična embalaža je bila samo pri zvezdicah, ki jih je pred 100 leti kupila mami.

Vse najboljše!

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.