Zero Waste kostum

Buahahahahaha!

Čeprav pri nas nima simboličnega pomena, se je noč čarovnic prijela tudi v Sloveniji – sicer predvsem v obliki rezljanja buč, mladi pa se našemljeni v strašne kostume radi odpravimo na kako zabavo.

Letos bi verjetno noč čarovnic kar preskočila, saj se mi, po pravici povedano, ne da. Svojo okraševalno energijo raje hranim za božič 😀 Vendar imamo ravno danes, 31. oktobra, s skupino Baby Octopus nastop in dogovor je, da se vsak v nekaj našemi.

Kostum sem si želela narediti (vsaj večinoma) iz tistega, kar že imam doma. Tisti plastični, poceni kostumi, ki jih dobiš v skoraj vsaki trgovini, so mi že od nekdaj antipatični.

Odločila sem se za kostum zombie drvarke, predvsem zato, ker mi za ta izdelavo skorajda ni bilo treba v trgovino.

OBLAČILA:

iz svoje omare sem vzela navadno črno kapo, karirasto srajčko, majico, raztrgane kavbojke in bulerje.

USTVARJALNI DEL:

Sekiro sem izdelala iz rolice od peki papirja, kartona in vrvice.

V prvotnem načrtu je bilo, da bi si tudi ličila izdelala iz naravnih materialov, a to mi žal ni v celoti uspelo, ker 1. nisem imela časa in 2. za pod reflektorje pač potrebuješ močnejši make up, da se kaj vidi. Naličila se bom zvečer, tik pred odhodom na oder, sem si pa na Youtube pod iskano frazo “dead person makeup” ogledala nekaj navodil. Za ustvarjanje videza imam doma že vse pripomočke, ničesar nisem kupila, tako, da lahko nekako rečemo, da je tudi moj make up Zero Waste 🙂

Zero Waste kostum za noč čarovnic.        Zero Waste kostum za noč čarovnic.

Zero Waste kostum za noč čarovnic.            Zero Waste kostum za noč čarovnic.

Zero Waste kostum za noč čarovnic.

Zero Waste kostum za noč čarovnic. Zero Waste kozarec.

Seveda h žurki spada tudi to, da nekaj spiješ. Za žejo na odru bom imela s sabo pollitrsko steklenico vode, za … ostale napitke 😀 pa mojo lobanjo, na katero sem čisto nora.

 

Skoraj vse, kar sem izdelala za kostum, je mogoče reciklirati, je biorazgradljivo ali ponovno uporabno. Majico in nogavice bom oprala in uporabila pri drugih ustvarjalnih projektih, sekiro pa bom podarila naprej ali pa jo razstavila in vrgla v reciklažo. Prednost takšnega kostuma: cena je izjemno nizka (zame pravzaprav 0), projekt pa je brez odpadkov. Slabost takšnega kostuma: zahteva kar precej časa, kar, če v tem uživaš, sploh ni problem.

Upam, da bo kdo dobil navdih za “last minute” izdelavo kostuma (danes je namreč še zadnja zabava za noč čarovnic), vsi pa uživajte v podaljšanem vikendu!

Objavljeno v DIY

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.