Dan #24: Osvežilni napitki

Voda je zdrava. Voda je dobra. Voda je Zero Waste. Voda je, na žalost, vsaj zame ena težje prebavljivih tekočin. Ne vem, čeprav se trudim, se enostavno se težko prepričam, da bi si natočila kozarec vode in ga spila. Raje imam sokove in druge napitke, kar predstavlja problem, saj so ti napitki ponavadi pakirani v plastiko in poleg tega vsebujejo še veliko sladkorja.

Verjeli ali ne, Zero Waste ne pomeni, da bomo do konca življenja pili samo še vodo. Še vedno lahko uživamo v stvareh, ki jih imamo najraje, le na malo drugačen način.

Sokove v večini okusov lahko najdemo tudi v stekleni embalaži (ponuja jih, na primer, Fructal), vendar si jih ne kupujem pogosto.  Raje si pripravim limonado iz sveže limone, dveh žličk sladkorja in Radenske (iz steklenice). Velikokrat pijem tudi sveže stisnjen pomarančni sok, ohlajen (ali topel) metin čaj, smoothie … Ni, da ni, skratka, možnosti je res ogromno 🙂

Tudi z napitki smo lahko Zero Waste.


ZERO WASTE IZZIV – DAN 24:

Proizvedeni odpadki: /

Zero Waste rešitve: Zjutraj sem uporabila doma izdelano, Zero Waste ustno vodo, obraz pa sem si umila s trdim šamponom iz Lusha, kot vsak dan. Danes se res ni veliko dogajalo.


 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.