Dan #21: Aloe vera

Odpadkom se lahko izognemo, če se do neke mere izognemo nakupovanju. Ogromno stvari, ki jih kupujemo, lahko izdelamo sami.

Zame je izdelovanje stvari nekaj, brez česar ne morem. Že nekaj dni nazaj sem pisala o tem, kako sem si izdelala nakupovalne vrečke, pa tudi drugače ne mine dan, ko ne ustvarjam, pa naj bo to kvačkanje, šivanje, delo z lesom, barvanje …

Vedno me je fascinirala doma izdelana kozmetika in ostali podobni izdelki. Všeč mi je dejstvo, da točno vem, kaj dajem na svojo kožo, poleg tega pa domača kozmetika skoraj vedno lepšo embalažo kot kupljena – ročno poslikani, unikatni stekleni lončki > brezosebna plastika.

Zadnje čase sem precej obsedena z gelom iz aloe vere, saj odlično pomaga proti suhi koži, s katero imam predvsem na dlaneh velike težave. Trenutno uporabljam gel iz tube, ki sem jo kupila pred nekaj meseci, vendar mi ni všeč, da vsebuje toliko alkohola, ki še dodatno izsušuje.

Včeraj sem imela priložnost iti v Merkur in kaj je šlo z mano domov? Seveda, aloe vera. Presenečena sem bila nad tem, kako mehki so njeni listi. Kar ne morem jih nehat stiskat in se hihitat zraven 😀 V lončku, ki sem ga vzela, je bila ena velika rastlina in trije mladički. Malo sem jih razsadila, saj baje sicer velika rastlina ne raste. Komaj čakam, da bodo listi dovolj veliki, da si bom lahko naredila svoj gel! Za izdelavo bom sledila tem navodilom.

Aloe vera za Zero Waste nego.

Za kaj bom uporabljala aloe verin gel? Za blaženje opeklin. Za blaženje komarjih pikov. Za vlaženje suhe kože na dlaneh. Za vlaženje suhe kože na obrazu. Za vlaženje suhe kože na stopalih. Namesto pene za britje (zdravi majhne ranice). Za to, da bojo moje obrvi ostale na mestu. Za piling kože (s sladkorjem).

Zero Waste način življenja me je čisto potegnil vase. Poleg tega, da sama iščem načine, kako živeti s čim manj odpadki, rada spremljam tudi druge, ki to že dalj časa prakticirajo. Jutri bom imela posebno čast udeležiti se predavanja Bee Johnson, ene izmed prvih Zero Waste gurujk. Bea in njena štiričlanska družina + pes v enem letu proizvedejo zgolj za pol kozarca smeti, v garderobi pa ima zgolj 15 kosov. How awesome is that? Res me zanima, kaj bo povedala.


ZERO WASTE IZZIV – DAN 21:

Proizvedeni odpadki: Vrečka čipsa

Zero Waste rešitve: V trgovino sem šla (po sadje in kruh) s svojimi vrečkami, drugače pa se danes ni veliko dogajalo.


Na kakšne načine uporabljate aloe verin gel? Pridružite se debati na Facebooku!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.