Dan #20: Nega obraza

Kopalnica je kraj, kjer proizvedemo velik del naših odpadkov. Veliko teh odpadkov pride v naš dom v obliki embalaže izdelkov za nego obraza.

Včasih sem mislila, da za lepo kožo na obrazu potrebujem vsaj šest različnih kozmetičnih proizvodov v fensi flaškah, seveda kupljenih v drogeriji. Danes je moja omarica v kopalnici precej bolj prazna.

Pred nekaj dnevi sem pisala o trdem šamponu za mastne lase. Ugotovila sem, da si lahko z njim umivam tudi obraz. Dva v enem, zakon! Ker imam po umivanju kožo nekoliko zategnjeno, si moram obraz še namazati. Za vse, razen čela, uporabljam gel aloe vere, ki kožo super navlaži in pomaga pri ranicah in okužbah. Gel je zaenkrat še iz tube, ki sem jo kupila pred meseci, danes pa si grem po rastlino v lončku in bom sama izdelovala svoj gel. Komaj čakam! 😀

Pripomočki za Zero Waste nego obraza.

Pripomočki za Zero Waste nego obraza.

Moje čelo potrebuje posebno nego. Pred kratkim sem kupila olje čajevca, ki se lahko uporablja v različne namene, na primer v domači ustni vodi proti zadahu in aftam, po umivanju obraza pa ga kapljico ali dve zlijem tudi na doma izdelano pralno blazinico in si z njo obrišem čelo. Moja koža ni več mastna, kar je ogromno olajšanje. Prej sem se počutila, kot da sem si čelo obrisala s trojanskim krofom, poleg tega pa (se to dogaja samo meni?) čela kar nisem. mogla. nehat. šlatat.


ZERO WASTE IZZIV – DAN 20:

Proizvedeni odpadki: /

Zero Waste rešitve: Namesto kozmetičnih izdelkov v plastični embalaži uporabljam naravne izdelke brez embalaže.


Kako pa vi negujete svojo kožo na Zero Waste način? Pridružite se debati na Facebooku!

Objavljeno v Nekategorizirano

One thought on “Dan #20: Nega obraza

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.