Dan #19: Čajčkanje

Čaj, za razliko od kave, pomirja. Medtem ko kava simbolizira jutranje zehanje ali delo pozno v noč, je čaj ritual sprostitve, skodelica ob dobri knjigi, večernem ogledu serije. Čaj je tisto, kar »zapaše«, ko se pozimi z ledenim nosom zatečeš v bližnjo gostilno, nato pa uživaš v toploti, ki počasi vrača občutek v premražene prste.

Tako kava kot čaj pa imata neprijetno posledico: odpadke.

Čajne vrečke morda izgledajo nedolžno, vendar večina od njih, še posebej tiste novejše, niso biorazgradljive, zato se nalagajo na odlagališčih, kjer onesnažujejo okolje in zastrupljajo živali.

Obožujem vonj čajnic. Mešanje sadnih in zeliščnih arom … Občutek, da si stopil v bujen vrt.

Dodatna prednost čajnic je, da čaj, ki ga ponujajo, ni pakiran »na porcijo«, temveč ga dobimo v vrečki ali šatuljici, za pitje pa uporabljamo kovinsko ali mrežasto jajčko. V prodajalni, ki jo obiskujeva z gospodičem, stranki željeno količino čaja tik pred nakupom pretresejo iz večjih kovinskih šatulj, tako da bi lahko verjetno brez problema prinesla svojo embalažo. Bom poskusila, ko porabim zalogo čaja, ki jo imam še od zime.

Tudi v čaju lahko uživamo na Zero Waste način.                  Tudi v čaju lahko uživamo na Zero Waste način.

Tudi v čaju lahko uživamo na Zero Waste način.

Tudi ljubiteljem zeliščnih čajev ni treba skrbeti. V čajnicah imajo pestro ponudbo, če na vrt ali v cvetlične lončke na balkonu posadite nekaj zelišč, boste lahko v svežem čaju uživali prav vsak trenutek dneva. Moj najljubši okus je meta, ki jo grem pred čajčkanjem malo oskubit kar na domači balkon.


ZERO WASTE IZZIV – DAN 19:

Proizvedeni odpadki: /

Zero Waste rešitve: Namesto, da bi kupila čaj v porcijskih vrečkicah, sem si ga pripravila kar iz mete z domačega balkona.


Kakšen čaj imate najraje? Pridružite se debati na Facebooku!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.