Dan #17: Na kavici

Včasih ni boljšega kot sesti na svež zrak in uživati v sončku in kavici. Tudi pri tem lahko pazimo, da ne proizvajamo odpadkov.

Tudi zunaj lahko popazimo, da ne proizvajamo odpadkov.

* ne naročamo stvari, ki jih prinesejo v plastenki (vode z okusom …) – še najbolje je, da naročimo nekaj, kar je točeno iz večjih steklenic ali sodov

* če radi pijemo čaje, izberemo takšnega, ki ni v vrečki, temveč v kovinski mrežici za večkratno uporabo (to so ponavadi črni ali zeleni čaji). Mimogrede, tudi pri čajčkanju doma smo lahko Zero Waste.

* prosimo, da nam ne dajo slamice; a ne tako, kot sem jaz to naredila pred kratkim:

– A date zraven Cockte slamico?

– Ja, lahko ti jo prinesem.

– Ne, ne, saj je ne rabim 😀

* v kavo si ne stresemo sladkorja (kava brez sladkorja je itak bolj zdrava)

* pijačo spijemo kar tam, ne vzamemo lončka za s seboj


ZERO WASTE IZZIV – DAN 17:

Proizvedeni odpadki: /

Zero Waste rešitve: V gostilni sem naročila veliko kavo, ki jo ponavadi postrežejo s slamico, in prosila, naj mi slamice ne prinesejo. V trgovini sem za sadje in kruh prinesla svojo vrečko.


Katere od zgornjih nasvetov redno upoštevate? Poznate še kakšnega, ki ni napisan?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.