Dan #10: Zero Waste telesni okras

Danes svoja telesa lepšamo na najrazličnejše načine. Eden izmed njih je seveda tudi nošenje nakita. Zapestnice, prstani, verižice

Te stvari so, če kupujemo masovno proizvedene, ponavadi zelo poceni in kmalu se lahko naredi, da imamo doma cel kup nakita, ki smo ga morda nosili enkrat ali pa še to ne.

Doma na steni imam ročno izdelan obešalnik, poln verižic, malce pod njim pa še steklenici, na kateri so nataknjene številne zapestnice. Od teh verižic in zapestnic je približno pet takšnih kosov, ki jih redno nosim. Z ostalimi moram nekaj narediti, ker se mi zdi škoda, da neuporabljeni propadajo.

Imam štiri prstane, od katerih sem enega dobila v dar, ostale tri pa sem izdelala sama iz pretežno eko materialov – breskvinih pešk in fimo mase. Te prstane si kar pogosto nadenem.

* manj je več – bolje je imeti manj kvalitetnih, klasičnih kosov, ki jih lahko nosiš h čemurkoli, kot pa na tone kiča.

* naravni materiali – izbiraj materiale, ki so razgradljivi ali pa jih je mogoče reciklirati. To so kovina, les, steklo … Zadnjič sem na srednjeveškem sejmu v Šentrupertu videla prav »hud« prstan. Ročno je bil skovan iz kosa kovine, na vrh pa je imel posajeno zaplatico trave. Ekološko in lepo, kaj še češ.

* kupuj rabljeno, izmenjaj, ustvari – tudi, če si ljubitelj_ica raznolikega nakita in ga želiš imeti res veliko, ne pomeni nujno, da s tem škodiš okolju. Za dodajanje nakita v svojo zbirko organiziraj menjavo s prijatelji_cami, obišči spletno ali navadno trgovino z nakitom iz druge roke ali pa uporabi svoje roke in si iz starih kosov nakita izdelaj unikat.


ZERO WASTE IZZIV – DAN 10:

Danes o proizvedenih odpadkih in Zero Waste rešitvah ne bom poročala – ko tole berete, namreč postavljam šotor nekje v Kočevju. Imeli bomo koncert, prespali pa bomo kar tu. Poglejte na Instagram, če sem morda objavila kak utrinek, drugače pa se beremo jutri!

 

Objavljeno v Nekategorizirano

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.