Zero waste izziv | Dan 1: Sladkanje brez odpadkov

Prvi september si bom od danes naprej zapomnila po dveh zelo posebnih stvareh. Prva je moj rojstni dan (vse najboljše, jaz! 🎂) druga pa, da je to dan, ko se je začelo moje novo življenje. Zero waste življenje oziroma življenje brez odpadkov.

Za rojstni dan sem si podarila nekaj posebnega – spletni dnevnik Manj smeti – Manj skrbi, kjer bom opisovala svojo pot do življenja s čim manj odpadki.

Ker sem želela, da se za moj rojstni dan posladkamo, sem se odločila narediti svojo verzijo cake popsov.

Domače Zero Waste tortice na palčkah

V hladilniku smo imeli še cel kup peciva, ki ga je mami pred nekaj dnevi spekla za očetov rojstni dan. Naša družina ni ravno navdušena nad sladkarijami, zato bi šlo ogromno dela in materiala čez nekaj dni v smetnjak. Piškote, breskvice in sladke orehe sem zmlela v multipraktiku in dodala malo masla. V maso sem vmešala še kakav v prahu in nastrgan kokos ter jo oblikovala v kroglice. Namesto masla bi lahko uporabila tudi arašidovo maslo ali kokosovo olje – toliko, da bi se kroglice obdržale skupaj.

Vem, niso ravno klasični cake popsi, ampak so pa vsaj na palčkah (ki so sicer res plastične, a jih bom oprala in ponovno uporabila).

Porabimo pa lahko tudi druge ostanke hrane.

Zero Waste sladkarije - cake popsi brez odpadkov.


ZERO WASTE IZZIV | DAN 1

Proizvedeni odpadki: 5 pločevink energijske pijače in plastična embalaža, škatla čokoladnih školjk + plastični ovojčki, embalaža ene velike Milke (darila za rojstni dan)

Zero Waste rešitve: Pred smetnjakom sem rešila skoraj kilogram piškotov.


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.