Namaz iz jajčevcev | Recept

Po tem, ko sem na FB objavila fotko namaza iz jajčevcev, ki mi ga je pripravila moja mamica, vas je kar nekaj prosilo za recept. Po nekaj teženja, naj mi pove, kaj je zakuhala, se je le uklonila in mi zaupala, kako se ga naredi. Je res odličen pa tudi preprost za pripravo, tako da priporočam, da se kar lotite.

Namaz iz jajčevcev 1     Namaz iz jajčevcev 2


Sestavine:

  • 4 jajčevci srednje velikosti
  • 2 srednje veliki čebuli
  • 1 glava česna
  • sol (po želji)

Priprava je v bistvu zelo podobna kuhi ajvarja. Jajčevce opereš in jih obrišeš do suhega. Položiš jih na pekač in pečeš 20 do 30 minut na 200 stopinjah. Tačas nasekljaš obe čebuli in česen ter oboje prepražiš.

Ko so jajčevci pečeni, jih olupiš in zmiksaš. Zmiksane jajčevce dodaš pekočim zadevam in pražiš še 30-60 minut (in pri tem s stalnim mešanjem treniraš bicepse).

Namaz probaš in po želji (do)soliš. Če ga še kaj ostane, še vročega nadevaš v kozarčke in pri tem paziš, da v njem ni zračnih mehurčkov. Zapreš in hraniš na hladnem. Lahko tudi v hladilniku, ampak prej počakaj, da se shladijo.

Namaz iz jajčevcev 3

Pa dober tek!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *